Klassikkopalettia voi ja saa käyttää sellaisessa järjestyksessä, joka parhaiten itselle sopii ja tuntuu luontevalta. Sivuston käytön helpottamiseksi oikean reunan sivupalkkiin on hahmoteltu ehdotus etenemisjärjestyksestä (1) klassikkopohdinnoista (2) oman klassikon valintaan ja sen (3) lukemiseen, lukemisesta (3) kirjoittamiseen, kirjoittamisesta (4) lukukokemuksen jakamiseen ja lopulta (5) koko prosessin pohdintaan. Yksittäisten sivujen alareunaan on lisäksi koottu ehdotuksia ja linkkejä siitä, minne kannattaisi seuraavaksi jatkaa.
MITÄ KLASSIKKOPALETISSA VOI TEHDÄ?
Klassikkopaletti on sekä materiaalipankki että keskustelupaikka. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjä voi sekä selailla Klassikkopaletin sivuja oman tarpeen mukaan että kommentoida sivuja, vastailla niiden kysymyksiin ja liittää sivustolle oman kirjallisuusesseensä. Kommentointi- ja vastausmahdollisuus on jokaisen sivun alareunassa.
Klassikkopaletin linkkejä selaillessa kannattaa muistaa olla kriittinen ja pohtia tiedon luotettavuutta. Kaikki kirjoitettu ei ole totta, kaikki videot eivät ole aitoja. Muista siis lähdekritiikki! (Asiattomista, tyhjistä tai muuten vain turhista linkeistä kannattaa ilmoittaa joko sivun alareunan kommenttiosioon tai ylläpitäjille!)
PITÄÄKÖ KLASSIKKOPALETTIIN KIRJAUTUA?
Klassikkopalettiin ei tarvitse kirjautua, sillä sivuja voi kommentoida myös ilman kirjautumista. Jos kuitenkin haluaa lisätä sivulle oman esseensä, onnistuu se parhaiten kirjautumisen kautta osoitteessa https://en.wordpress.com/signup/. Esseen voi myös lähettää ylläpitäjälle (anu.kaseva at fai.fi), joka lisää sen sivustolle.
Vastaa