ÄI5-kurssin kurssisuunnitelma

ÄI5-kurssi Teksti, tyyli ja konteksti

Tavoitteet:

Opiskelija oppii erittelemään tyylin elementtejä ja niiden vaikutusta, tutustuu kirjallisuuden eri aikakausiin ja tyyleihin ja osallistuu netissä käytävään kirjallisuuskeskusteluun. Opiskelija pystyy myös itsenäiseen kirjoitusprosessiin ja kehittää omaa tapaansa ilmaista ja hioo kirjallista tyyliään.

Sisällöt:

eri aikakausia edustavien kaunokirjallisten teosten erittelyä; tekstien tarkastelua maailmankuvan, arvomaailman ja aatemaailman ilmentäjinä, tyylin käsitteen ja sen eri ainesten tutkimista. Oman pohdiskelevan tekstin (esseen) kirjoittamisprosessi. Lukupäiväkirja/lukupiirityöskentelyä.

Arviointi:

Arviointi muodostuu oman klassikkoesseen, muiden esseiden kommentoinnin, lukupiiriraportin/lukupäiväkirjan  sekä aktiivisen osallistumisen perusteella. Koetunnin tekstitaitotehtävät sekä vastuullisuus verkkotyöskentelyssä kuuluvat myös arviointiin.

Kurssin aikataulut ovat seuraavat:

ma 5.3.  Tutustuminen: kurssin sisällöt, teemat / työt, kirjat, ryhmät!
ti 6.3.     Klassikkopaletti: Motivointi ja teoksen valinta (lk 2014)  >> Mitä kirjallisuuden klassikot ovat ,  Miksi lukisit klassikoita? Klassikon valinta
to 8.3.    Esseistinen tyyli (s. 32-33) ja esseen tavoitteet

ma 12.3.  Erilaisten esseiden tarkastelua: yhteinen, ohjattu harjoitus >>  Näkökulmia klassikkoon , Kirjallisuusessee
ti 13.3.     Klassikkopaletti: Lukemisohjeita ja työtavan valinta: lukupiiri, lukupäiväkirja, lukemisnäkökulma (lk 2014) >> Näkökulmia klassikkoonLuku- ja kirjoittamisohjeita
to 15.3.    Tyylisuuntien ”äiti” – antiikki >> Tyylikaudet , Antiikki

ma 19.3. Keskiaika, renessanssi, valistus >> Tyylikaudet ,  Keskiaika , Renessanssi , Valistus 
ti 20.3.    Romantiikka ja realismi >> Tyylikaudet , Romantiikka , Realismi
to 22.3.   Modernismi >> Tyylikaudet , Modernismi

ma 26.3. Nykyaika: nykyklassikot +  koonti >> Tyylikaudet , 2000-luku
ti 27.3.    Oman esseen kirjoittamista >> Luku- ja kirjoittamisohjeita , Näkökulmia klassikkoon , Apua kirjoittamiseen , Kirjallisuuden peruskäsitteitä ja oikeakielisyyttä
to 29.3.   Oma kirjallisuusessee valmis > tyylin hiontaa kaverin palautteen mukaan > valmiin tekstin jättäminen > Joko tietokoneluokassa 3040  tunnin aikana tai perjantaihin mennessä kotona (teksti oltava sekä opella että netissä pe 30.3.) >> Kuinka lisään kirjallisuuseesseni?

ma 2.4.   Kirjallisuuskeskustelut: klassikon suhde aikaansa
ti 3.4.      Koontia: lukupäiväkirjan/lukupiirin raportointia
to 5.4.     Klassikkopaletti: kirjallisuuskeskustelun kommentointia netissä (lk  3040) >> Lukukokemusta jakamaan , Itsearviointi ja palaute sivustosta , Kuinka jatkaa vielä pidemmälle?

ti 10.4.  Tyylisuuntien kaari + klassikkokirjojen kaanon

Kurssilla kaikessa työskentelyssä mukana oleva Klassikkopaletti-sivusto antaa materiaalia, apua ja eväitä klassikkopalettituntien ulkopuolellakin: kotona tarkasteltavaksi, lukupäiväkirjan, lukupiirin ja esseen kirjoittamiseen, lukemisen aikana ja kurssin jälkeenkin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: