KLASSIKON VALINTA

”Kirja on klassikko, kun sitä ylistetään muttei lueta.”

Mark Twain

Miten löytää klassikkojen tulvasta itselleen juuri sopiva? Miten olla varma, että lukukokemuksesta tulee antoisa ja varmasti mielenkiintoinen? Helsingin Sanomien Klassikkoautomaatti auttaa valitsemaan sopivan teoksen. (Huom! Muista ottaa huomioon se, onko tarkoituksena lukea maailmankirjallisuuden [ÄI5] vai kotimaisen kirjallisuuden [ÄI6] klassikoita!)

Ole rohkea ja ennakkoluuloton! Jospa kokeilisit jotain aivan erilaista eli klassikkoa aikakaudelta ja tyylisuunnalta, jolta et ole ennen lukenut mitään? Entä jos antaisit teokselle, jota olet aina karttanut, mahdollisuuden vakuuttaa sinut?

Jos klassikkoautomaatti ei tuota tulosta, löytyy netistä huikea määrä erilaisia klassikkokirjalistoja, kuten eri lehtien tasaisin väliajoin päivittämät Top-100-, Evergreen– sekä perinteiset kirjallisuuden klassikot -listat. Listauksissa vaihtelee sekä kotimaiset että maailmankirjallisuuden klassikot. Listaukset myös todistavat Twainin olleen väärässä, sillä listojen kirjat ovat ennen kaikkea luettuja ja vasta toisekseen ylistettyjä. Vieraile muun muassa näillä sivustoilla, jotta oma klassikkosi löytyisi:

Klassikkourakkaan ovat tarttuneet myös muut.  Piipahda katsomassa, löytyisikö tämän blogin perusteella sinulle juuri se oikea klassikko (tai vaikkapa selitys, miksi toiset lukevat klassikkoja vapaaehtoisesti):

Valitsetko yleensä kirjat kansien perusteella? Käy kurkistamassa, millaisia teoksia on nostettu Tammen Keltaisen kirjaston 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 60 parhaan joukkoon:

Klassikot eivät aina ole tiiliskiviä. Seuraavasta linkistä pääset tutustumaan lyhyisiin -mutta järisyttäviin- klassikoihin, joiden joukossa omasi saattaa lymyillä:

 

MIHIN SEURAAVAKSI?

Advertisement

3 vastausta kirjoitukseen “KLASSIKON VALINTA”

  1. klassikkotest 10 joulukuun, 2011 klo 8:15 pm #

    Klassikkokone on aivan mahtava! Sen kautta olen kohdannut monta hyvää lukukokemusta!

  2. darjaoblonskaja 3 toukokuun, 2013 klo 8:52 am #

    Jos etsit suomalaisen kirjallisuuden klassikoita, kannattaa vilaista Viikin norssin lukiolaisille luotu vinkkilista: http://www.vink.helsinki.fi/files/klassikkolista.pdf.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kirjalista – hellunkirjallisuusdiplomi - 24 elokuun, 2016

    […] Tammen keltaisen tai Otavan sinisen kirjaston teokset käyvät – tai jonkun nobelistin. Myös Klassikkopaletin vinkkejä ja linkkejä voi hyödyntää kirjoja […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: